Minikonfirmand - er det dig?

Sognets 3. klasser inviteres hvert år til at blive minikonfirmander.

Her hører du fortællinger fra bibelen, som vi i fællesskab taler om. Vi synger sange og salmer, leger, klipper og klistrer, maler og laver teater. Hver gang vi mødes, enten i kirken eller i sognehuset, lægger vi ud med en gang frugt, kiks og saftevand.

Undervisningen forløber over 10 gange, og du er som minikonfirmand med til at lave to familiegudstjenester.

Alle fra 3. klasse er velkomne som minikonfirmander

Vi håber at se dig!

Bibelske fortællinger fascinerer...

Bibelske fortællinger fascinerer børn. I deres helt særegne komprimerede form rummer fortællingerne på samme tid noget velkendt og noget overraskende.

Når børn hører 'Skabelsesberetningen' genkender de den verden, der omgiver dem, men stilles samtidig over for den forunderlige og gådefulde forestilling, at der var en tid før alt det, de kender -  at livet og verden ikke er en selvfølge, og at de har et ansvar for begge dele.

Når børn hører fortællingen om ’Kain og Abel’ genkender de straks jalousien mellem søskende og kampen om forældres kærlighed hjemmefra. Samtidig overvældes de af den betingelsesløse kærlighed Gud i fortællingen viser Kain. Han elsker Kain på trods af, at han har taget et andet menneskes liv.

Når børn hører fortællingen om 'Den barmhjertige samaritaner' genkender de behovet for hjælp fra dem selv og husker på, at det jo er godt at hjælpe andre og være en god ven osv. Men de bliver oprørte når de tænker fortællingens etiske forestilling til ende; at hjælpe den, som man ikke kan lide. ”Jamen, det er jo svært at huske og svært at gøre", siger de. Ja, men vi kan vel prøve:-)

Undervisning i foråret

Ingen begivenheder fundet.