Løvfaldstur til Slaglille Kirke

Kirken stammer fra engang i 1100-tallet og er opført af en stormand fra Hvideslægten.

Den har flotte kalkmalerier og en altertavle malet af Constantin Hansen.

Også kirkegården er interessant med en flyvergrav, hvor 5 polske krigsflyvere fra 2. verdenskrig ligger begravet. En tragisk ulykke som vi skal høre mere om på dagen.

Desuden C.C. Albertis gravmonument. Han var en meget afholdt mand på Midtsjælland, og i Folketinget kæmpede han bondens og den lille mands sag.

Kaffe med bolle og lagkage nydes på en restaurant undervejs.

Dato: Torsdag den 26. september

Afgang: Herlufsholm Sognehus kl. 13.00

Egenbetaling: 70 kr.

Hjemkomst: Kl. 18.00

Tilmelding: Herlufsholm Kirkekontor, tlf. 5572 1770, fra den 6. august - 13. september.

Oktobertur til Clay Keramikmuseum i Middelfart

Nordens eneste museum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. Clay betyder ler. Keramikmuseet Grimmerhus åbnede i 1994 i det smukke enkesæde Grimmerhus - opført af Hindsgavl og fredet i 1993. I 2010 kom der rigtig gang i det, da Royal Scandinavia besluttede at overdrage hele deres museumsdel til museet i Middelfart.

Museet om- og udbygges og skifter i 2015 navn til Clay Keramikmuseum Danmark. Udvidelsen er gravet ned i jorden i respekt for det gamle hus og samtidig bevares udsigten til Lillebælt.

Vi skal have rundvisning i Skatkammeret, hvor der udstilles 55.000 genstande fra den store samling fra Royal Scandinavia. Her kan man opleve Flora Danica, fajance og stentøj fra Bing og Grøndahl. Der vil desuden være mulighed for at se to særudstillinger og naturligvis skulpturparken. I parken ses Peter Brandes 5 meter høje krukke, der blev skabt til verdensudstillingen i Sevilla i 1992.

Dato: Lørdag den 5. oktober

Afgang: Herlufsholm Sognehus kl. 8.15 (!)

Egenbetaling: 300 kr.

Tilmelding: Herlufsholm Kirkekontor, tlf. 5572 1770, fra den 6. august - 26. september.

Der serveres som sædvanlig sandwich og kaffe med kage i løbet af dagen.

Glimt fra junitur til Nivågård og Fredensborg Slotshave

Glimt fra Løvfaldstur til Brarup Kirke og oktobertur til Tidens Samling og Vor Frue Kirke

Tovholder

Menighedsrådsmedlem Birthe Ulrich Andersen står for planlægning af sognets busture og hun er selv med som guide på turene. Kontakt Birthe med eventuelle spørgsmål på bua@herlufsholmkirke.dk