Busture

Løvfaldstur til Brarup Kirke

Kirken ligger på Nordvestfalster og har et væld af kalkmalerier fra forskellige perioder. De ældste er fra ca. 1275. De fleste er af den såkaldte Brarupmester. Desuden findes herskabsstole, præstestol og degnestol.

I et hjørne af kirkegården findes et engelsk flyvergravsted fra 2. verdenskrig over to officerer fra RAF, som styrtede ned i Guldborgsund.

Vi drikker kaffe med boller og lagkage undervejs.

Dato: Torsdag den 20. september

Afgang: Herlufsholm Sognehus kl. 13.00.

Egenbetaling: 70 kr.

Hjemkomst: Kl. 18.00.

Tilmelding: Herlufsholm Kirkekontor, tlf. 5572 1770, fra den 15. august - 13. september.

Oktobertur til Tidens Samling og Vor Frue Kirke

Oktoberturen går i år til Odense - nærmere bestemt "Tidens Samling", som er et museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede. Her må man sætte sig i møblerne, åbne skufferne, kigge i bøgerne og prøve tøjet. Vi foretager en rejse tilbage i tiden, når vi på en rundvisning går gennem de 9 stuer, som er indrettet med originale møbler, nips og andre dagligdagsting i tiden fra 1900-1990.

Kun én gruppe kan have rundvisning ad gangen, så i ventetiden kan man gå på opdagelse i "Alle tiders samling" i særudstillingslokalet, som i år er forvandlet til en lagerhal fyldt med alle mulige hverdagsting fra det 20. århundrede. Tidens Samling råder over Nordens største private samling af beklædning og ting fra det 20. århundrede.

Efter frokost sætter vi os i bussen igen og kører mod Nyborg, hvor vi skal have rundvisning i Vor Frue Kirke. I 2011 fik kirken et alterkors skabt af kunstneren Maja Lisa Engelhardt - "livstræets kors".

I 2015 skabte Maja Lisa Engelhardt en glasmosaik med opstandelsesmotiv til altervinduet. Lyset skifter i ruden alt efter tidspunkt på dagen og årstiden.

Over for kirken ligger to gamle bygninger - Korsbrødregården og præstegården. Korsbrødregården er det ældst daterede verdslige hus i Danmark og ejedes af Johannitterordenen fra Antvorskov Kloster. Bruges i dag til Kirkens aktiviteter og kontorer. (Her drikker vi eftermiddagskaffen). Præstegården er Danmarks ældste bevarede præstegård.

Dato: Lørdag den 6. oktober

Afgang: Herlufsholm Sognehus kl. 8.30

Egenbetaling: 250 kr.

Hjemkomst: Ca. kl. 17.30

Tilmelding: Herlufsholm Kirkekontor, tlf. 5572 1770, fra den 15. august - 28. september.

Der serveres som sædvanlig sandwich og kaffe med kage i løbet af dagen.

Glimt fra junitur til Nivågård og Fredensborg Slotshave

Tovholder

Menighedsrådsmedlem Birthe Ulrich Andersen står for planlægning af sognets busture og hun er selv med som guide på turene. Kontakt Birthe med eventuelle spørgsmål på bua@herlufsholmkirke.dk

Glimt fra busture...