Sognetræf

Sognetræf er foredragsaftener i Herlufsholm Sognehus med kendte personer, der har en holdning. Efter foredragene er der mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderen.

Arrangementerne starter på udvalgte torsdage kl. 19.30.

Der serveres kaffe, te og kage for 30 kr.

Kirketaxa kan benyttes af beboere i Herlufsholm Sogn på telefon 5577 7272

'Såret soldat - før, under og efter' torsdag 23. januar kl. 19.30

Mød Jacob Panton og hør hans bevægende historie og kamp for sårede veteraner. Hans historie om at være soldat og blive såret under sin udsendelse til Afghanistan i 2012, hvor han bliver skudt i højre skulder af en snigskytte.

Efter en tur på felthospitalet er han tilbage i felten igen. Kun få uger senere bliver han skudt 4 gange, ramt af granatsplinter, strejfet af kugler 11 gange, bløder ud og bliver genoplivet. Under foredraget vil Jacob fortælle om hændelserne, de taktiske overvejelser og de tanker han havde i øjeblikket.

Herefter vil han komme ind på livet, efter han kom til skade og den lange rejse og proces i at finde sig selv igen. Som led heri fortæller han om foreningen 'Veteranskytterne', som han har stiftet og nu lægger mange ressourcer i. En forening, som hjælper veteraner videre i livet.

Jacob vil undervejs berøre sin politiske involvering, som er blevet hans nye slagmark og sin deltagelse i en udsendelsesrække på TV2 om veteraner og tiden efter udstationeringen.

'Fællessang' v. Christian Hougaard-Jakobsen torsdag den 27. februar kl. 19.30

Så er der fællessang i Herlufsholm Sognehus, hvor salen denne aften fyldes af ord og toner fra Salmebogen og Højskolesangbogen. Der skal synges kendte og nye sange og salmer. Der skal synges om Gud, Fanden og alt der imellem. Om det, der binder os sammen, det, der kendetegner os som folk, men også om forskellene. Om kærlighedens mange facetter, forviklinger og også om dens pris.

Sangene bindes sammen af fortællinger om deres oprindelse, hvorfor de stadig siger os noget væsentligt om livet og hvorfor vi i det hele taget bør dyrke fællessangen.

Ved flyglet sidder forstander på Midtsjællands Efterskole og organist Christian Hougaard-Jakobsen. Han har igennem mange år beskæftiget sig med fællessang; både i efterskoleregi og som kirkemusiker. Han holder særligt af nye salmer og sange og er stærkt optaget af, at der skrives og synges sange, som taler ind i vores samtid.

Kom og syng med!

Femkløverarrangement med Den Unikke Trio onsdag den 18. marts kl. 19.00

Den Unikke Trio består af Lene Siel, en af landets bedste sangerinder, og Tine Lilholt på føjte og harpe, kendt fra sine mange år i Lars Lilholt Band. De bliver understøttet af pianist Knud-Erik Thrane.

Koncerten finder sted i Sct. Peders Kirke og varer ca. 70 minutter og indeholder både danske, svenske, norske og engelske sange, salmer og ballader. Undervejs indlægger trioen en fællessang eller to.

Glæd dig til en stemningsfuld koncert og tag en skøn forårsstemning med hjem. Fri entré.

Foredrag i sognehuset

Ingen begivenheder fundet.