Lørdagsmøderne er for alle uanset alder. Vi lytter til gode ofte vidtberejste foredragsholdere og synger også. Så velkommen til en både oplivende og oplysende eftermiddag i Herlufsholm Sognehus, H.C. Andersens Vej 20. Kaffe/te og kage koster 30 kr.

Berlinmurens fald og kirkens rolle i DDR

Lørdag den 2. november kl. 14.00-16.30.

Øjenvidneberetning af journalist Gitte Merrild, som var med i hele oprøret i 1989.

For 30 år siden gjorde østtyskerne oprør mod diktaturet i DDR og fik Berlinmuren til at falde! Og de fik hjælp af kirken i hele landet.

Bag de første protester - som siden blussede op til et folkeoprør - stod en lille modig opposition, og bag oppositionen stod nogle ukuelige præster.

I 1980'erne vovede ingen andre end DDR's protestantiske præster at give husly til regimets få modstandere. Det fik store følger. Kirken i DDR var det eneste sted i landet, hvor folk kunne få lov til at sige deres mening og kræve menneskerettigheder og protestere over rejseforbud og Stasi-forfølgere fra det hemmelige politi. Protesterne og kravene eksploderede som bekendt i 1989, hvor østtyskerne flygtede i tusindtal og forlangte frihed!

Gitte Merrild vil også fortælle om, hvilken rolle kirken spiller i dag i de østlige tyske delstater.