Foredragskoncert i Herlufsholm kirke

”Sognetræf” er en kendt og elsket aktivitet i Herlufsholm sogn. På grund af forestående udvidelse af Herlufsholm Sognehus samt Covid 19-relaterede begrænsninger er der ikke arrangeret sognetræf i efteråret 2020. For at kompensere for dette er der arrangeret en foredragskoncert i Herlufsholm kirke på søndag den 4. oktober kl. 15.00 med temaet ”100-året for Genforeningen”.

Den Danske Salmeduo kommer med programmet ”Du skønne land”, der i ord og toner fortæller historien om Sønderjyllands tilbagevenden til Danmark. Duoen præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af grænselandets sang- og salmetradition, inspireret af genforeningsjubilæet. Musikken blev udgivet som en kombineret cd- og bogudgivelse den 25. november 2019, med titlen "Du skønne land - Genforening og fællessang i nyt lys". De jazzinspiredrede fortolkninger fremføres dog instrumentalt, og er ikke tænkt som udgangspunkt for fællessang.

Den Danske Salmeduo består af Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og klarinet. Duoen har siden 1996 givet ca. 500 koncerter i kirker og på spillesteder, og har syv anmelderroste cd'er bag sig. Den røde tråd er de utrolig smukke og livskraftige salmer, som den danske musiktradition er beriget med - med melodier og harmonier enhver moderne komponist kan misunde.

Der er gratis adgang til arrangementet.

Næstved Early Music Festival 2020

Fredag den 16. oktober kl. 17.00:

Herlufs Vokaler og NEMF Consort opfører requiem i A-dur af Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704). Dirigent Karsten Gyldendorf.

Koncerten indgår i en lille festival, der afholdes på Herlufsholm i dagene 16.-18. oktober.

Nærmere information på www.nemf.dk

Særlig musikgudstjeneste

Den 18. oktober kl. 10.00

Som en del af Næstved Early Music Festivals lille festival med særligt fokus på bøhmisk renæssance- og barokmusik er der ved gudstjenesten denne søndag lagt op til en særlig musikgudstjeneste med korindslag og liturgisk musik, der falder ind under denne overskrift.

Der medvirker et udvidet kirkekor samt blæsere foruden orglet. Liturg er sognepræst Henning Marcher

Allehelgenskoncert

Søndag den 1. november kl. 15.00:

Sopranen Hanne Brønd Holst og organist Karsten Gyldendorf opfører musik af Hildegard von Bingen samt musik til denne særlige helligdag, herunder uropførelse af et requiem af Karsten Gyldendorf.

Koncerten varer ca. 40 min. Derefter er der andagt på Herlufsholm Kirkegård.

Gratis adgang.

Beethoven 250 år

Søndag den 15. november kl. 15.00

Musik af Ludwig van Beethoven, én af verdenshistoriens mest markante komponister, fremføres af Herlufsholm Kirkes Kammerkor, pianisten Marcus Bernack Larsen og organist Karsten Gyldendorf.

Gratis adgang.

Musikkalender