Landbrug, teologi og Herlufsholm

At jeg skulle være i præst i Herlufsholm var ikke indlysende. Jeg kommer nemlig fra langbruget og tog efter gymnasiet 4½ år lang landbrugsuddannelse med svin som speciale. Underliggende havde kristendommen altid betydet meget for mig, så da jeg var udlært bonde, begyndte jeg samme år på teologi, Aarhus Universitet.

Undervejs i studiet blev jeg særlig optaget af fælleskabet i kirken og den praktiske formidling af teologi til en flok FDF’er.

I løbet af min studietid blev jeg også gift med Anne-Marie og var i 1997 klar til begynde som yngstepræst her i Herlufsholm Sogn. Godt af have to erfarne ret så forskellige præstekollegaer at lære af som grøn præst.

Forkyndelsen væsentligste rolle i dag er for mig at minde mennesker om, at der er et alternativ til den økonomiske tænkning, hvor alt gøres op i penge. At kærlighed, fred, håb og tro ikke er ligegyldige begreber, men har vigtighed for selve livet

Samarbejdet med andre kirker, arbejdet med børn og unge og historiens vingesus er områder jeg holder særligt af og som Herlufsholm Kirke giver god mulighed for at opleve og udvikle.